Höstlooken i modebloggen

Eftersom mina modebloggsläsare har vandrat i öknen under så lång tid nu medan jag endast har spritt mitt stilevangelium på gatorna, tänkte jag nu släcka deras törst med min look nu i höst
 
 
*Som ni ser är det nya att ha väldigt mycket snörning på kläderna. Det är hett. Jag bär en linneskjorta och över den en vinröd jacka i 50-talsstil. (Ja, alltså, 1450-tals.) Den följer verkligen principen "More (snörning) is more". Dess ärmar är elegant avdelade från resten för att göra den extra svår att ta på sig och därför så mycket bättre ur modehänseende!
*Tyvärr fick fotografen inte med nederdelen av kroppen där jag kompletterar med ett par "blåhosor" av Nya Världen-modell. De är gjorda i det moderna materialet "siden från Nîmes".
*På fötterna har jag ett par påslängda smutsiga gymnastikskor med ett strategiskt placerat hål strax ovanför stortån på vänstra foten. Jag försöker alltid nöta skorna där för att få den rätta looken på hålet. Det är viktigt att det där blir rätt, för om hålet hamnar fel ser du inte längre medveten ut, utan mest lite sjaskig.
 
Har jag glömt något? Javisst ja! I och med att det är så blåsigt nu på hösten kan håret lätt bli trassligt. Det är inte snyggt, tjejer och killar! Vad gör vi då för att undvika det? Jo, i höst är det salleten som gäller. Som så mycket annat i modeväg kommer den här trenden från Italien, där alla som är något har insett att bascineten är sååå 1330. Salleten är luftig och snygg och om den skulle bli lite ärgad är det bara att putsa upp den med lite olja så är det du som glänser och drar blickarna till dig på alla shoppinggator och slagfält från Poitiers till Bosworth. Dessutom, om du har påsar under ögonen efter arbetsveckan så hjälper salleten att dölja dem. Du ser flera år yngre ut, helt enkelt!
 
Visa fler inlägg