Gästspel i modebloggen

Eftersom glädjen blev så stor över modebloggens återkomst släpper jag nu ett till inlägg. Denna gång rör det sig om något så ovanligt som en gästmodell. Vi skulle ha en liten fest hemma hos oss och plötsligt dök den här mannen upp i mitt rum och krävde att få medverka i modebloggen. Då hans uppsyn inte var särskilt mild beslöt jag mig för att bifalla hans begäran. Han envisades också om att få ta bilden själv.
 
 
Inlägget är gjort i form av en liten intervju. Han talade med en underlig brytning och använde arkaiska ord, men jag har gjort det mer begripligt för er läsare.
 
Hej, vad har du på dig idag?
 
Jag ikläder mig en kjortel från den svarta dödens tid. Vid min sida är ett rep med en hängsnara fäst, i syfte att avskräcka diverse patrask från att ifrågasätta mina klädval. Under kjorteln bär jag svarta hosor, vars färg minner om det som komma skall. Över huvudet och axlarna bär jag en enkel mantel med huva, klädd i spindelväv.
 
Varför har du valt just det här?
 
Det sänder en varning till folket att deras kroppar ska förtvina och deras ben vitna under en likgiltig Guds blick. Och så äro dessa paltor fördömt klädsamma, naturligtvis.
 
Varifrån hämtar du din inspiration när det kommer till mode?
 
Den andra sidan.
 
Vilket är ditt bästa stilknep?
 
Lägg dina kläder i en mosse i 700 år. Det ger dem nya spännande mönster och färgar dem röda som blodet från en döende människoras.
 
Beskriv din stil med max fem ord!
 
Olycksbådande och undergångsinspirerad retrostil.
 
Om du bara fick bära plagg av en enda designer i resten av ditt liv, vem skulle det vara?
 
Hin Håle... Eller Karl Lagerfeld. Fast det kanske inte är så stor skillnad.
 
Vad är ditt senaste köp?
 
En struthätta på Varbergs marknad 1351. Den är nog förruttnad nu.
 
Vad är ditt sämsta köp någonsin?
 
Syndernas förlåtelse. Det finns ingen förlåtelse.