Baknykter look

Ibland efter sena kvällar kan jag vakna upp nästa dag och vara fruktansvärt baknykter. Det gäller dock som modemedveten att vända det till sin fördel. Man bör låta sina ögon utstråla en air av beslöjning snarare än sömndruckenhet och få sitt hår att framstå som spontant oredigt snarare än bara trassligt. När ni behärskar detta, mina vänner, då vandrar ni verkligen på vägen mot modevärldens Heliga Graal. Låt mig därför ge er en lektion i denna konst, såhär en baknykter lördagseftermiddag.
 
 
* För det första, se till att avge en känsla av dålig upplösning. Då ser folk inte skavankerna. Ser ni hur jag lyckas med det ovan? Jag har till och med lyckats träna min hall på att utstråla det här.
* En enfärgad look ger ett sammanhållet intryck. Idag har jag valt att satsa på svart.
* De slitna träningsoverallsbyxorna och glasögonen ger ett intryck av att du inte brydde dig så mycket, utan mest slängde på dig det som fanns till hands när du haltade upp till vardagsrummet vid 13.15-tiden, medan plagget och accessoaren egentligen fick genomgå en drygt två timmar lång urvalsprocess för att förmedla precis det rätta intrycket.
 
En viktig poäng behöver tas upp. Ibland hör jag antydningar till kritik i stil med att "du har ju redan haft de där kläderna i bloggen, Adam", men då ska jag berätta för er att det är viktigt att mina fans vet vad de kan förvänta sig av mig.
 
Dessutom skulle jag vilja citera en annan stor fashionprofil i det här landet, Gustaf Lundgren: "I och med att modet alltid ändras kommer det till slut alltid tillbaka till en viss stil, förr eller senare. Om man då bara har samma kläder hela tiden kommer man utan att anstränga sig i ett givet ögonblick vara mer trendig än dem som hela tiden har jagat modet."

Visst är det ett av de där citaten som ändrar hur ni ser på världen?
 
#1 - - helkie.blogg.se:

haha, har han verkligen sagt så?

Svar: Ja, det är ett autentiskt citat. :)
jartecken.blogg.se

#2 - - Sir Richard :

Nu är det söndag och jag har lyckats vara baknykter två dagar i rad. Eftersom jag befinner mig på fientlig mark och är i Uppsala undrar jag om det är något speciellt jag ska tänka på. Studenterna här har så konstiga rutiner, det ska skålas och sjungas hela tiden. Jag försökte fortsätta med sederna jag lärt mig vid hotellfrukosten men får inte alls gehör. Är det något jag missat? Är det helt enkelt så att man inte får vara baknykter i den här staden?

Svar: Som du säger är det lätt att känna att man är bakom fiendens linjer när man befinner sig på en plats som Uppsala. Dock är det viktigt att inte visa det, då det kan vara direkt farligt. Jag har dock ett par tips till dig!
1. Öva först på att se suddig ut. Det invaggar dessa s k studenter i en falsk säkerhet, eftersom de är vana att se omvärlden så.
2. Prata mycket och upprepa dig ständigt! Alltför sympatiskt uppträdande lär mötas av misstänksamhet.
3. Börja gråt och säg till folk att du älskar den med jämna mellanrum. Fyll tomrummen däremellan med att spontant skrika "wheeeeew" då och då.

Jag hoppas att tipsen hjälper. Lycka till!
jartecken.blogg.se