Modeblogg från medeltiden

 
Jag lyckades få en kort intervju med mannen på bilden som hävdades vara en långbågskytt från 1300-talet!
 
Vad har du på dig?
 
"Först och främst har jag ju på mig en otidsenlig tunika i 1000-talsstil. Den ger intryck av någonting en senvikingatida storman skulle ha på sig.

Sedan har jag på mig svarta militärbyxor, även om det inte syns så bra. Arkeologerna har ju inte riktigt koll på det ännu, men om de grävde lite bättre skulle de upptäcka att byxor i Nato-stil var mycket populära under min tid.
 
Långbågen är en hipp accessoar i höst, vilken jag råder alla modemedvetna att prova på. Den kan förefalla lite jobbig att bära runt på, men inte mycket värre än en handväska. Dessutom blir du sällan besvärad av idioter, åtminstone inte efter att du har skjutit ned den första.
 
Vid min sida hänger ett pilkredskap, dvs för en speciell sorts fiske. Det tog jag på mig för att det ser gammalt ut och lurar de flesta.
 
Håret är autentiskt medeltida, åtminstone om man ska tro Hollywood, eftersom alla medeltidsmän och fantasymän ser ut som om de spelar i metalband nuförtiden."
 
 
 
 
Annat var de när alla visste att den medeltide mannen såg ut såhär:


 
 
 
Till sist håller vår vän i en Samsung Galaxy S3 Mini. Efter Slaget vid Crécy 1346 blev Androids vanligare än iPhone bland engelska långbågskyttar, delvis p g a att äpplen associeras med historien om Wilhelm Tell och därmed med armborst, men bågskytten kommenterade också att "det är så skönt att kunna ha tillgång till filerna och inte bara kunna öppna dem genom program, plus att det är ett rån att man inte kan byta batteri själv på iPhone."
#1 - - Fanny:

HAHA! :D

#2 - - Helena:

"Långbågen är en hipp accessoar i höst, vilken jag råder alla modemedvetna att prova på."

Hej A.

Funderar att kombinera denna långbåge med högklackat och en prickig blus. Kan man göra det? Tack för bra blogg
/ Modeflicka86

Svar: Hej, Modeflicka86!
Bra fråga! Liknande spörsmål diskuterades ofta på 1300-talet.

Så länge det rör sig om en riktig, rundad långbåge och inte en "flatbow" går det utmärkt, då den senares fyrkantiga form kan skära sig mot prickarna.
jartecken.blogg.se