Grym Djurgårdskväll

Nu är jag sedan ett par timmar hemma igen efter att ha besökt Globen. Djurgården tog en kämpoaseger i sjätte kvartsfinalen mot Luleå och har nu hämtat upp till 3-3 i matcher. Om de även lyckas vinna på söndag blir de det första laget i svensk ishockeyhistoria att vända 0-3 till 4-3 i en slutspelsserie. Nu tror även en pessimist som jag på Djurgårdsseger på söndag. Trycket på läktarna var otroligt och spelarna lyfte sig av det. De var otroligt intensiva i varje närkamp och jobbade hemåt mycket bra varje gång de tappade pucken. Det räckte i kombination med att man till slut fick hål på Anders Nilsson i Luleåmålet. 0-0 stod sig ju en bra bit in i tredje perioden.

Stämningen när Mathias Tjärnqvist styrde in 1-0 var otrolig. Jag fick en riktig björnkram av en vilt främmande man bredvid mig och flög upp och ner som en galning. På det hela taget var det alltså en riktigt bra kväll. Fler sådana tack, Djurgården!

Warhammerintroduktion

Ett av huvudområdena den här bloggen är tänkt att handla om är Warhammer. Det är ett av mina äldsta intressen, men jag har haft långa uppehåll med det. Jag började för 13, kanske 14, år sedan, som 10-åring eller så, med att köpa ett paket av vad som då hette Wood Elf Archers. Sedan höll jag på med det lågintensivt i några år. Sedan tog jag ett uppehåll och hade figurerna borplockade. I gymnasiet återupptog jag intresset innan det dog ut igen av att jag inte hade tillräckligt många tillfällen att spela eller träffa andra i min ålder som sysslade med det. Nu har ett antal år gått igen och i höstas blev jag sugen och plockade fram min Wood Elves-armé. 

Nu har jag även skaffat mig en del Bretonnians, men Wood Elves är definitivt min huvudarmé. Det har hunnit bli två matcher med min armé, båda mot en Goblindominerad Orcs & Goblinsarmé. Båda har resulterat i segrar och jag är rätt nöjd med resultaten. Den första armélistan var väldigt experimentell och bestod huvudsakligen av lätta trupper, medan den senare inkorporerade både nyinköpta Tree Kin och Wild Riders. 

Senare kommer mer specifika inlägg, både med taktiska tankar, stridsrapporter (jag experimenterar med Battle Chronicler), målning och andra allmänna tankar om Warhammer. På ett sätt kommer jag att erbjuda ett nybörjarperspektiv, eftersom det är först i den senaste vändan som jag har börjat få kontakt med mer aktiva Warhammerkretsar. Kanske kan jag erbjuda ett halvinitierat perspektiv som kan vara till hjälp för nybörjare och andra som inte har koll på alla begrepp och inte tävlar i hobbyn.

Bilder på min armé är också något som jag hoppas kunna lägga upp snart. Dock vill jag tillägga att jag verkligen inte är någon fotograf, så vi får se vilken kvalitet det blir på bilderna.

Första inlägget

Det här är det första inlägget i den här bloggen, vilken jag startade på impuls. Frågan är vad det är i tiden som skapar suget efter att sprida sin vardag, men den frågan lämnar jag därhän just nu. Jag har konstaterat att det är intressant att följa bloggar om spännande ämnen och därför tänkte jag starta en blogg där ämnen som jag är intresserad av tas upp. Historia, sport, litteratur (särskilt Tolkien), Metal, brädspel och miniatyrspel (just nu mycket Warhammer) och politik är sådant som kan tänkas dyka upp här.

Förhoppningsvis kommer det att glädja någon mer än mig själv att jag skriver och då blir jag nöjd.

Visa fler inlägg